Anyagok

Minden információ a technikai jellemzőkről és az anyagmintákról, amelyeket a DUBLEZ műhelyünkben használunk a gyártás során.

1. Magas sűrűségű faforgácslemez (HDF)

A HDF (High Density Fibreboard) egy faalapú farostlemez, amelyet nagy nyomás alatt préselnek. A lemez másik oldala nyers HDF mintával rendelkezik. A faforgácslemezből készült termékeket ITT tekintheti meg. Kínálatunkban szereplő, falra szánt termékek többsége ebből az anyagból készül. Lemezeink fa őrleményből készülnek, amit nagy nyomás alatt préselünk lemezekké.

A HDF lemez összetétele és megjelenése:

 • Felső réteg: A HDF lemez lakkozott felületkezeléssel rendelkezik. Ez a réteg változatos lakktípusokat foglalhat magában, attól függően, hogy milyen design-t és specifikus mintát választunk. A lakkréteg védelmet biztosít a sérülésekkel és a nedvességgel szemben, továbbá javítja a lemez külső megjelenését.
 • Maga a lemez: Lemezeink fő alapanyaga a fa rost. Ezeket a rostokat gyakran fenyőből, lucfenyőből, bükkből vagy más kemény- illetve puhafából nyerik ki. A fa rostokat finomra őrlik, ezután magas nyomás alatt összepréselik, ragasztóanyag használatával.
 • Hátsó oldal: A HDF lemez hátsó oldala nincs felületkezeléssel ellátva, ezáltal a lemez természetes mintája látható.

Mintáink előnye, hogy remekül összehangolhatóak bútorainak mintájával.

Két típusú HDF áll rendelkezésre:

 • Egyoldalas laminált különböző mintákban (lásd alább a mintákat). Anyagvastagság: 3mm.
 • Különleges, mindkét oldalt lakkozott 3 mm vastag fehér HDF. Anyagvastagság 3,3 mm. Ezt a HDF lemezt elsősorban azokban az esetekben használjuk, ahol esztétikai okokból fontos az anyag mindkét oldala, például fehér esküvői dekorációhoz.

Az anyag előnyei: Az anyag stabil, széles választékban kapható minták, az anyag kevésbé mozog, mint a fa.

Hátrányok: Nem használható kültéren, ahol vízzel való érintkezés vagy eső áll fenn. Az anyag érzékeny a vízre.

ANYAGMINTÁK megvásárolhatóak a következő linken --> Anyagminták.

Elérhető minták: (a galériában kattintás után megjelenik a minta neve)

Minták Bükk Antracitszürke Fekete Wenge Dió +8

A HDF lemezen található összes minta matt.

2. 10 mm vastagságú magas sűrűségű faforgácslemez

A lemez 10mm vastag, erős és mindkét oldalán vastag fehér lakkréteggel van ellátva. A festék karcolásálló. Az anyag gravírozásra alkalmas. A faforgácslemezből készült termékeinket ITT tekintheti meg. Ezt az anyagtípust elsősorban gravírozott képekhez használjuk. A 10 mm vastagság miatt az anyag nagyon erős és törésálló.

Jellemzők:

 • Mindkét oldalon fehér lakkozással
 • Anyagvastagság: 10mm
 • Szín: fehér

Az anyag előnyei: Nagyobb szilárdság, masszívabb megjelenés.

3. Rétegelt lemez

A rétegelt lemez egy többrétegű faanyagból készült erős építőanyag. Minőségét a rétegek száma, az összeragasztásához használt ragasztó és a furnér minősége határozza meg. További információk a rétegelt lemezről ITT. A rétegelt lemezből készült termékeinket ITT tekintheti meg.

Elérhető rétegelt lemez típusok:

 • Bükk (3,5 mm vastagság) - Nagy szilárdságú anyag. Kiválóan alkalmas fa kulcstartók vagy húsvéti tojások és egyéb tárgyak készítésére.
 • Bükk (10 mm vastagság) - Főleg négyzet alakú gravírozott képekhez használjuk. Előnyei közé tartozik a nagy szilárdság, a fa természetes színe, valamint a kiváló és hangsúlyos gravírozhatóság.
 • Nyár - Sima, egységes fafelületet kínál, alacsonyabb fa sűrűséggel és közepes szilárdsággal (3 mm vastagságban), amelynek vonzó nyárfaszíne miatt ideális a karácsonyfa díszek gyártására.

Az anyag előnyei: Magas szilárdság, fafelület, nagy törésállóság, vízállóság.

A bükk rétegelt lemez mintája és hozzávetőleges színe Nyár rétegelt lemez mintája és hozzávetőleges színe

A rétegelt lemezből készült kisebb tárgyakat, mint például karácsonyi vagy húsvéti díszeket, színes lakkal is lehet festeni.

Elérhető lakktípusok (színek), amelyekkel rétegelt lemezt festhetünk: (a galériában kattintás után megjelenik a szín neve)

Kék (5002) Kék ég (5015) Sötétzöld (6005) Zöld (6029) Lila (4006) Piros (3000) +6

 

4. Parafa

Termékeink gyártásához magas minőségű, Portugáliából származó parafa tekercseket használunk. A tekercs poliuretán ragasztóval van összeragasztva kis parafa granulátumokból. A parafa szemcsézettsége rendkívül finom, és a parafa tekercs sűrűsége magas. A parafa hajlékony és nem morzsolódik.

A parafa kiválóan alkalmas különböző tárgyakhoz, mint például a hirdetőtáblákhoz, alátétekhez, világ térképekhez stb. A parafából vagy parafát tartalmazó termékek ITT találhatóak.

 • Anyagvastagság: 4 mm
 • Alkalmazás: hirdetőtáblák, alátétek, világ térképek
 • Előnyök: Rugalmasság, a tűzőgépekkel való használat lehetősége